Airborne Wandeltocht, Oosterbeek

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

De Airborne Wandeltocht is het grootste eendaagse wandelevenement ter wereld. Deze wandeltocht is een herdenkingstocht in het kader van de Slag om Arnhem (september 1944) en vindt iedere eerste zaterdag van september plaats in Oosterbeek.

De Airborne Wandeltocht is een eerbetoon aan de ruim 1700 Engelse en Poolse militairen die in de Slag om Arnhem het leven lieten en begraven liggen op de Airborne Begraafplaats te Oosterbeek. De opbrengst van de Airborne Wandeltocht wordt aangewend om minder draagkrachtige oud-strijders en nabestaanden in staat te stellen over te komen om de jaarlijkse Airborne herdenkingen in en rond Arnhem bij te wonen.

De Airborne wandeltocht wordt sinds 1947 jaarlijks georganiseerd, door de Politie Sport Vereniging Renkum. Start en finish is op sportpark Hartenstein, gelegen aan de Talsmalaan te Oosterbeek, achter het Airborne Museum. Er kan voor 4 afstanden worden ingeschreven: 10, 15, 25 en 40 kilometer.

In 2007 werd de Airborne Wandeltocht voor de 61e maal gehouden en liepen ruim 30.200 wandelaars mee, afkomstig uit zestien landen.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Airborne Wandeltocht; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen