Alkemade

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Alkemade is een gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De gemeente telt 14.535 inwoners (1 januari 2007, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 30,88 km² (waarvan 3,98 km² water). Het gebied kent veel glastuinbouw en heeft zo'n 13 molens, waaronder eentje uit 1632. Ook watersportrecreatie is belangrijk voor de gemeente, hij grenst zowel aan de Kagerplassen als aan het Braassemermeer. Enkele belangrijke kenmerkende gebouwen zijn de Watertoren van Roelofarendsveen, het Ringvaartaquaduct over de A4, het oudste aquaduct van Nederland, en de twee twaalfhoekige molens (12-kante stenen grondzeilers) in Rijpwetering.

[bewerk] Tips

  • Op zoek naar een leuk arrangement in de regio Rijnland?
  • Klikt u hier voor diverse groepsuitjes in de buurt van Alkemade in de provincie Zuid-Holland

[bewerk] Cultuur

Alkemade heeft een rijk cultureel leven, met verschillende societeiten en kunstenaarsverenigingen. Van oudsher wordt er veel muziek gemaakt in Alkemade en diverse popgroepen komen uit deze regio. Naast muziek worden ook andere kunstvormen in Alkemade bedreven. Zo zijn er enkele toneelverenigingen en is er een rijk schilder- en tekenleven.

Bekende cultuurgroepen van Alkemade

  • De Veenfabriek - theatergezelschap onder leiding van Paul Koek
  • Kopna Kopna - popgroep uit Roelofarendsveen, opgeheven in 2004
  • Kitty Contana - popgroep uit Roelofarendsveen

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Alkemade; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Alkemade"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen