Alonissos

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Alonissos is een eiland dat deel uitmaakt van de eilandengroep de Noordelijke Sporaden, gelegen in het noordwesten van de Egeïsche Zee en behoort tot Griekenland. Het heeft een oppervlakte van 64 km2 en een inwoneraantal van 2985.


[bewerk] Algemeen

Het eiland is groen met veel pijnbomen en heeft geen bijzonder hoge bergen. Het wegennet is niet erg uitgebreid en liggen voornamelijk in het zuiden waar ook de grootste haven is te vinden. Het noordelijke deel is vrij dunbevolkt en rustig. De hoofdstad Chorio voor de lokale bevolking ligt zoals op meerdere Griekse eilanden boven op de top van een heuvel en is in 1965 getroffen door een aardbeving en zijn er veel huizen verwoest en later ook weer opgebouwd maar velen ook niet. Daarna is een groot deel van de bevolking verhuisd naar de kust en hebben daar een nieuw dorp gesticht.

[bewerk] Strand

Het eiland staat bekend om zijn moooie stranden en heldere water omgeven door pijnbomen en mooie formaties. Er wordt beweerd dat het zeewater rondom Alonissos het schoonste is van de Egeïsche Zee. De meeste stranden zijn van natuurlijke origine, enkele zijn aangelegd.


Klik hier om terug te gaan

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Alonissos; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Alonissos"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen