Aqua Zoo Friesland

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
Aqua Zoo Friesland
Aqua Zoo Friesland

Proef de natuur in de watterijke dierenwereld van Aqua Zoo Friesland en geniet van verrassende ontmoetingen met bijzondere dieren die in en om het water leven.

Bij aankomst in het park komt u meteen langs de pinquinbiotoop waar u de vliegensvlugge zwartvoetpinquins kunt bewonderen.Wanneer u uw route vervolgt kunt u een bezoek brengen aan de indrukwekkende kalkoengieren en natuurlijk aan het Kids Kingdom waar voornamelijk diersoorten te vinden zijn die bij de jongste bezoekers van Aqua Zoo Friesland erg in de smaak zullen vallen. Wie wil er nou niet even knuffelen met de dieren in de kinderboerderij en kijken naar de ijverige stokstaartjes en vosmangoesten! In Kingdom valt altijd wat te beleven.

Ook het Carniforum is zeker de moeite waard.Hier zit u onder andere de grote groep rode neusberen,kunt u de ocelotten van dichtbij bewonderen, en wanneer u ook even een blik omhoog werpt ziet u de beermarters en de rode panda's in de bomen van het groene Carniforum.

Verderop in het park komt u op het lemureneiland in oog te staan met ringstaartmaki's die zich vrij tussen de bezoekers bewegen.Wanneer de route vervolgt ontmoet u onder andere een aantal geveugelde bewoners van het park als dwergflamingo's,jufferkraanvogels en roze pelikanen. Kijk hoe de bezige bevers druk in de weer zijn en neem een kijkje bij de overzwaluwwand wanneer de zwaluwen af en aan vliegen.Jaarlijks nestelen vele zwaluwen in mei zich in deze wand. Ongeveer tachtig paartjes vliegen dan af en aan met voer voor hun jongen.Gezien de grote aantallen zwaluwen die gebruik maken van de wand levert dit een zeer bijzonder en spectucalair schouwspel op voor de bezoekers.

[bewerk] Waterleven

Zeehond
Zeehond
Plaza
Plaza

In een waterrijk park als Aqua Zoo Friesland mogen de waterbewoners zelf natuurlijk niet ontbreken. De grootste waterrotten van het park vindt u aan het einde van de Zoo Route tegenover het Paviljoen. Allereerst ontmoet u de Humboldt-pinquins in hun nieuwe biotoop dat tevens een doorloopgebied voor bezoekers is.Vervolgens ziet u de zeeberen en zeehonden die er lustig op los spetteren in hun natuurlijke biotoop. Ze trekken heel wat bekijks door hun grappige cabriolen. Daarnaast zwemmen in de ruime vijvers en meertjes vele vissen rond zoals koikarpers.Ook in het overdekte Naturama zijn in de verschillende aquaria diverse soorten vissen te bewonderen waaronder karpers,windes,baarzen en voornen.

Naast de verschillende vissoorten hebben ook zeldzame Utila leguanen,baardagamen,bladsnijdermieren,toepaja's,gifkikkers,breedvoorhoofdkrokodillen en andere dieren hier een huis gevonden.

[bewerk] Restaurants

Plaza:

In de Plaza,de sfeervolle overdekte ruimte tussen de entree, het Pinguin Paviljoen en het Naturama,kunnen bezoekers genieten van een kop koffie en wat lekkers. Ondertussen wordt u in deze ruimte via het activiteitenscherm op de hoogte gehouden van alle leuke activiteiten die in het park plaatsvinden.

De ruime Plaza die aan ongeveer 45 bezoekers een gezellige zitplaats biedt, is een onderdeel van de overdekte elk-weer-accommodatie van Aqua Zoo Friesland.De overdekte elk-weer-accommodatie bestaat onder andere uit de entree,het Pinquin paviljoen, de Plaza, het Naturama waar vele diersoorten te bezichtigen zijn en de Zoovernirshop.

In de Plaza zelf worden ook activiteiten aangeboden. Zo wordt er regelmatig geschminkt door de schminkmeiden van Aqua Zoo Friesland. Zij toveren de jeugdige bezoekers om tot prachtige tijgers en kleurrijke vlinders. Tevens staat de educatiekar Beestenboel op vaste dagen in de Plaza. Bij deze educatiekar krijgt u aan de hand van de meest uiteenlopende dierenvoorwerpen als veren,eiren,dieren op sterk water geweien en voeding een nieuwe kijk op de dierenwereld. Daarnaast worden in het hoogseizoen in de Plaza ook grappige ballonfiguren geknoopt.

Voor een leuk aandenken aan het park of een speciaal cadeautje kunt u terecht in de aangrenzende Zoovernir Shop.Vele grappige knuffeldieren,kaarten,sleutelhangers en andere hebbedingetjes zijn hier te verkrijgen.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen