Asunción

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Asunción is de hoofdstad van Paraguay. De stad heeft een inwonertal van circa 500.000. De agglomeratie met de naam Gran Asunción, omvat de steden San Lorenzo, Fernando de la Mora, Lambaré, Luque, Mariano Roque Alonso, Ñemby and Villa Elisa en heeft ca. 1,5 miljoen inwoners. Het is de zetel van de overheid, de belangrijkste haven en het industrieel en cultureel centrum van het land. De stad ligt aan de rivier de Paraguay. Het Spaanse woord asunción betekent assumptie/aanname/opneming in het Nederlands. Het verwijst naar de Maria-Tenhemelopneming; de volledige naam betekent Onze Dame, de Heilige Maria van de Opneming.

[bewerk] Cultuur

Asunción is de zetel van de regering, belangrijkste luchthaven en economisch en cultureel centrum van Paraguay. De belangrijkste industrieën zijn textiel en tabak.

De stad kent een aantal opmerkelijke gebouwen, waaronder het Panteón Nacional – een kleinere versie van het Hôtel des Invalides – waar de nationale helden begraven zijn. Daarnaast zijn het Catedral Metropolitana en de Casa de Independicia voorbeelden van het koloniale erfgoed. De oude koloniale stad is grotendeels verdwenen in de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw door renovatie.


Klik hier om terug te gaan


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Asunción; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen