Barendrecht

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Barendrecht is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De gemeente telt 43.104 inwoners (1 januari 2007, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 21,74 km² (waarvan 1,34 km² water).

[bewerk] Tips

  • Klikt u hier voor diverse groepsuitjes in de buurt van Barendrecht in de provincie Zuid-Holland
  • Bent u op zoek naar leuke arrangementen in de regio IJsselmonde?

[bewerk] Beschrijving

De kern van het oude Barendrecht vormt het oude dorp rond de watertoren, maar tegenwoordig is de Middenbaan het centrale winkelgebied. Aan het eind van de Middenbaan is het theater Het Kruispunt te vinden en dichtbij het gemeentehuis en gemeentehuisplein. Het gemeentehuisplein wordt gebruikt voor de weekmarkt (vrijdag), als parkeerplaats en één keer per jaar (rondom Koninginnedag) voor de kermis. Aan de westrand hebben veel transportbedrijven hun opslag- en distributiehallen, voornamelijk, maar niet uitsluitend, voor verse groenten en fruit.

In 1997 is begonnen met de aanleg van een Vinexwijk op het grondgebied ten westen van de A29 met ongeveer 7600 woningen. Deze wijk heeft de naam Carnisselande gekregen. Sinds 25 oktober 2004 rijdt tramlijn 25 van de RET vanaf Rotterdam Centraal naar het nieuwe winkelcentrum Carnisse Veste.

Tegen de Oude Maas zijn het natuurgebied Carnisse grienden, het bouwdok, het tunnelgebouw van de Heinenoordtunnel, recreatiegebied de Oude Maas, de toerit van de voormalige Barendrechtse brug, modelspoor station Ziedewij en camping de Oude Maas te vinden.

De gemeente Barendrecht heeft een stedenband met de Tsjechische stad Louny.

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Barendrecht; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen