Bari

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Bari is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en van de regio Apulië in Zuid-Italië. De stad telt ongeveer 328.458 inwoners. Bari is een belangrijke havenplaats aan de Adriatische kust. Van daaruit zijn er regelmatige veerdiensten naar Durrës in Albanië, en ook naar Dubrovnik in Kroatië en Bar in Montenegro. Ook cruiseschepen leggen aan in de haven van Bari. Doch in tegenstelling tot Malta en Sicilië lag Bari niet aan de belangrijkste zeeroutes van de Middellandse Zee. Bari is ook een universiteitsstad. De historische oude stad, met zijn talrijke kerken en pleinen en zijn kasteel, is goed bewaard. Daarnaast is er het moderne Bari met een opvallend rechthoekig stratenpatroon. Ten noorden van de Corso Vittorio Emanuele ligt het 'oude gedeelte' op een kleine kaap, begrensd door de twee havens. De Dom-kerk stamt uit de 12e eeuw en bezit een fraai roosvenster in de façade. Ook de kerk van de heilige Nicolaas (in 1087 begonnen met de bouw) is bezienswaardig. Aan de zuidzijde van de eerder genoemde Corso Vittorio Emanuele werd in de 19e eeuw een kaarsrecht stratenpatroon gerealiseerd en het Archeologisch Museum en de Pinacotheek zich bevinden.

In de directe omgeving bevinden zich de Grotte Castellane met fraaie druipsteenformaties (ontdekt in 1038) en het dorpje Alberobello (de hoofdstad van de Trulli).

[bewerk] Museum

Het Museo d'Arte Contemporanea Polignano a Mare is een museum voor hedendaagse kunst te Bari dat jaarlijks de Premio Pino Pascali uitreikt.


Klik hier om terug te gaan!

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Bari; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Bari"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen