Barneveld

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Barneveld Nedersaksisch: Barreveld of Bareveld) is een dorp in de Nederlandse provincie Gelderland en tevens hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Barneveld, in het midden van Nederland. Het dorp heeft 28.473 inwoners (2006). Door het zuiden van Barneveld stroomt de Barneveldse Beek.

[bewerk] Pluimveecentrum

Tegenwoordig staat de plaats bekend als het centrum van de pluimveeteelt, al hadden sommige Noord-Limburgse gemeenten nog voordat de Gelderse Vallei in 2003 door de vogelpest werd getroffen, meer kippen binnen hun grenzen. Barneveld gaf zijn naam aan het kippenras de Barnevelder. Er is tevens een donderdagse eiermarkt. Nog steeds wordt op de Barneveldse eiermarkt de landelijke prijs van de eieren vastgesteld.

[bewerk] Toerisme

De Oud Veluwse Markt (OVM) wordt jaarlijks op zes achtereenvolgende donderdagen in juli en augustus gehouden. Begin augustus wordt er een Ballon Fiƫsta georganiseerd, waarbij zeer veel 'special shapes' te bewonderen zijn.

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Barneveld; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Barneveld"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen