Bergeijk

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Inhoud

[bewerk] Algemene informatie

Bergeijk is een plaats en gemeente in de provincie Noord-Brabant. De Kempense gemeente telt 18.131 inwoners (1 juni 2007: bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 103,22 km² (waarvan 0,70 km² water en ruim een kwart bos- en natuurgebied). De gemeente Bergeijk maakt deel uit van het kaderwetgebied SRE. De gemeente Bergeijk (geschreven met ij) is in 1997 ontstaan door de herindeling van de gemeenten Bergeyk, Luyksgestel, Riethoven en Westerhoven. Ofschoon van oorsprong een agrarische gemeente neemt toerisme en recreatie een steeds belangrijkere plaats in (Kempervennen, Camping de Paal, Camping de Zwarte Bergen enz.) De gemeente kenmerkt zich dan ook door prachtig natuurschoon. In 2007 is een natuurplan in gebruik genomen.

In 1923 werd Bergeijk de hoofdvestigingsplaats van de coöperatieve Weverij de Ploeg, die bekend werd door haar moderne collectie woningtextiel. Het fabrieksgebouw uit 1957 is een ontwerp van Gerrit Rietveld.

Bergeijk is landelijk bekend geworden door het humoristisch programma Radio Bergeijk. Programma's van deze fictieve lokale zender worden door de VPRO op Radio 1 landelijk uitgezonden.

Afbeelding:250px-LocatieBergeijk.png

[bewerk] Avondje uit

[bewerk] Overnachting


[bewerk] Externe link

Bergeijk in 1866
Bergeijk in 1866

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Bergeijk; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Bergeijk"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen