Bergen (Limburg)

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Inhoud

[bewerk] Algemene Informatie

Bergen is een plaats en gemeente in Limburg. De gemeente telt een kleine 14.000 inwoners en heeft een oppervlakte van zo'n 110 km² (waarvan slechts enige km² water).

[bewerk] Kernen

Dorpen: Afferden, Aijen, Bergen, Nieuw-Bergen, Siebengewald, Well en Wellerlooi. Gehuchten en buurtschappen: Heukelom en Knikkerdorp

[bewerk] Overnachtingen

Luxe campings of kamperen bij de boer, pensions en hotels bieden u gastvrijheid en een fijn verblijf in Bergen. Bij de luxe restaurants en kleine eetgelegenheden is de tafel voor u gedekt. Kijk voor meer informatie op de website, RegioVVV

Deze en meer informatie vindt u ook op de website Bergen aan de Maas

Voor primitief kamperen kunnen scouting- en andere (jeugd)groepen terecht op een van de 11 kampeerterreinen in de gemeente. Voor meer informatie over de scoutingterreinen kunt u contact opnemen met de beheerder, de heer Eric Kleeven, telefoon 06 51 83 30 50.

[bewerk] Dagje Uit

Voor een dagje genieten van de vrije tijd biedt de gemeente Bergen u tal van mogelijkheden. Wat dacht u van een wandeling over de heide met een bezoek aan de schaapskooi. Of een ontdekkingstocht bij het Reindersmeer. En als een wandeling rondom het meer te lang is, kunt u deze met het trekpontje inkorten.

Het fietsknooppuntensysteem biedt u bijna oneindige mogelijkheden om onze gemeente te ontdekken. Veel monumenten en bezienswaardigheden zijn in deze routes verwerkt.

Waterliefhebbers kunnen bij het Leukermeer of dagstrand Seurenheide in Well terecht voor de meest diverse activiteiten. De jachthaven bij het Leukermeer staat in verbinding met de Maas.

Verschillende terrassen geven de mogelijkheid om te genieten van een pauze. En aan het eind van zo'n drukke dag is de tafel voor u gedekt bij een van de talrijke restaurants en kleine eetgelegenheden.

Voor de Evenementenagenda kunt u klikken op onderstaande link:

Evenementenagenda

[bewerk] Avondje Uit

Door te klikken op onderstaande link vind u alle noodzakelijke informatie op horeca gebied:

Een Avondje Uit

[bewerk] Bedrijfsuitje

Ook voor een bedrijfsuitje kunt u uw wensen zelf invullen door te klikken op onderstaande link:

Bedrijfsuitje in Limburg

[bewerk] Fun Shopping

[bewerk] Kunst en Cultuur

Op deze pagina vindt u informatie over kunst en cultuur in de gemeente Bergen. Informatie over exposities, kunstenaars en kunstwerken, theatervoorstellingen.

Wilt u uitgebreide en actuele informatie over kunst en cultuur in de gemeenten Bergen, Mook en Middelaar, Gennep en Arcen en Velden, dan verwijzen wij u naar de website

Kunst en Cultuur Maasduinen

Op deze website en in de gids 'Kunst- en Cultuur in de Maasduinen' zijn kunstenaars, organisaties, musea en andere podia opgesteld, evenals de verschillende activiteiten, die plaatsvinden in 2007/2008. Ook het cultuuraanbod aan de Duitse zijde van de grens komt aan bod. De website is een aanvulling op de gids.

[bewerk] Sport en Recreatie

Het dorp is weliswaar niet zo groot, maar er is een sportschool.

MBR Sports and Fitness

Lindenlaan 17

5854 AM Bergen

0485 342299

0485 342311 - Fax

[bewerk] Vervoer

Om in Bergen te komen, volgt u met de auto de A73. Deze rijd u totdat u de afslag naar de A77 ziet. Ook de A77 rijdt u tot de afslag naar de N271. Deze weg leidt u naar Bergen.

[bewerk] Fiets en Autoverhuur

* Autoverhuur

Twike-tours Westerveldweg 2 Wellerlooi

Tissen, H.W Raadhuisplein 9 Bergen Lb


* Fietsverhuur

Er is helaas geen fietsverhuurbedrijf in Bergen.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Bergen; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen