Beringe

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Beringe is een dorp (kerkdorp) in de gemeente Helden.

Het gebied rond Beringe wordt waarschijnlijk al bewoond sinds omstreeks 900 na Christus. Het dorp is gelegen aan het uiteinde van de Noordervaart, die door Napoleon werd aangelegd en eigenlijk bedoeld was als verbinding tussen de Schelde, Maas en Rijn, maar nooit werd voltooid. Oorspronkelijk heette het kanaal Grand Canal du Nord.

Beringe heeft sinds 1969 speciale vriendschappelijke relaties met Be(h)ringe(n)s in Duitsland, België, Luxemburg en Zwitserland, vijf maal Beringen genaamd, hoewel het tegenwoordig om in totaal 7 plaatsen gaat met (ongeveer) dezelfde naam. In het centrum van het dorp staat een vijfkantige zuil met de wapens van alle vijf de plaatsen en een bord met de locaties ervan. Elke 3 jaar wordt in één van de zeven Beringens een soort van uitwisseling gehouden.

[bewerk] Sport en cultuur

Beringe heeft een handbalvereniging, Bevo-HC, die in de Nederlandse eredivisie speelt (vroeger heette de club Bevo, na fusie met Helden werd de naam veranderd in Bevo-Heldia Combinatie). De handbalvereniging speelt haar wedstrijden in Helden-Panningen, in de in 2005 gereed gebrachte bouwcoach-hallen.

In 2006 werd gestart met het bouwen van een nieuw multifunctioneel centrum. Dit zal de activiteiten van de oude "wiekslaag" over gaan nemen. Ook zal in het nieuwe centrum een nieuw café komen, wat het oude, nostalgische "Trepke" moet gaan vervangen.

De carnavalsvereniging heet 'De Beringse Kuus' (Kuus betekent volgens velen "varken" (in het dialect "Koes"), maar de officiële betekenis van het woord is "knuppel" waar vroeger het varkensvoer mee gemengd werd).


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Beringe; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Beringe"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen