Bioscoop Catharijne, Utrecht

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

De Catharijne Bioscoop is een bioscoop in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht van de Wolff Cinema Groep. In deze bioscoop worden de grote publieksfilms gedraaid. De bioscoop is in 1973 (tegelijk met het winkelcentrum zelf) geopend. Het filmtheater is ontworpen door het Buro voor Architectuur en Stedenbouw, door de heren Gerbenzon en de Vos uit Leeuwarden.

De bioscoop werd gevestigd in het Radboudkwartier en werd op 27 september 1973 voor het publiek open gesteld. Om aan te geven dat men met een bijzondere bioscoop te maken zou hebben, verstuurde de bioscooponderneming Wolff Cinema Groep, uitnodigingen met daarop een stukje 70 millimeter TODD AO film. Met dit filmsysteem werden grote spektakelfilms als “Ben Hur”, “West Side Story”, “The Great Race”, “The Sound of Music” en meer spektakelfilms (op een extra groot scherm met 6 kanalen stereofonisch geluid) vertoond.

Drie jaar na de opening van het theater werd Catharijne 2 geopend (met Kerst 1976) en weer een jaar later werden de zalen Catharijne 3 en 4 aan het complex toegevoegd.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Bioscoop Catharijne; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen