Blerick

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Blerick (in de streektaal: Blierik) is een plaats en stadsdeel aan de westoever van de Maas naast Venlo. Blerick is gelegen tussen de A73 en de A67 en het stadsdeel telt 27.330 inwoners. Het is daarmee qua inwonersaantal het op één na grootste stadsdeel van de gemeente Venlo. Qua oppervlakte is het stadsdeel Blerick het grootste in de gemeente. Het stadsdeel bestaat uit de kernen Blerick, Hout-Blerick en de Boekend.

Tegenwoordig is Blerick in feite een moderne stadswijk van Venlo en heeft eigenlijk geen dorps karakter meer. Boerderijen zijn verdwenen en hebben plaats gemaakt voor moderne stadswoningen. In Blerick is de laatste tijd veel veranderd. De Wieën (overdekt winkelcentrum) is grondig verbouwd, de Kloosterstraat opnieuw bestraat, Trade Port West is uitgegroeid. Maar er moet nog veel meer gebeuren: de nieuwe Staay (gemeenschapshuis) moet er nog komen en het Laurentiusplein moet opnieuw ingericht worden. Ook komen er twee nieuwe snelwegen, de A73-zuid en de A74 die allebei op de bestaande A73 worden aangesloten. Velen zijn hiertegen omdat er zoveel fijn stof in de lucht komt dat de Europese normen worden overschreven. Blerick is al een belangrijk knooppunt voor de transportwereld en maakt deel uit van de verlengde Brabantstad: Breda - Tilburg - 's-Hertogenbosch - Eindhoven - Helmond met Venlo-Blerick als verlengde. Veel vrachtwagens in Blerick volgen de route Rotterdam - Ruhrgebied. Hier wordt natuurlijk ook op ingespeeld. Blerick bestaat voor een groot deel (1/4) uit industriegebied. In de Trade Ports van Venlo hebben zich dan ook veel transportbedrijven gevestigd.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Blerick; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Blerick"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen