Bloemendaal aan Zee

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
Bloomingdale, een van de strandpaviljoens aan het strand van Bloemendaal aan Zee
Bloomingdale, een van de strandpaviljoens aan het strand van Bloemendaal aan Zee

Bloomingdale, een van de strandpaviljoens aan het strand van Bloemendaal aan ZeeBloemendaal aan Zee is een badplaats aan de Noordzee en een buurtschap van de gemeente Bloemendaal in de Nederlandse provincie Noord-Holland.

Het strand van Bloemendaal aan Zee is vooral bij jongeren zeer populair. Het heeft een lengte van 4,3 km, waaronder een naaktstrand van ruim 1 km. Aan het strand zijn onder meer zeven strandpaviljoens en een trampolinepark.

Rijksweg 200 loopt van Bloemendaal aan Zee via Haarlem naar Amsterdam. Bloemendaal aan Zee is bereikbaar met het openbaar vervoer vanaf Station Overveen met buslijn 81. In de zomer rijdt een strandbus tussen Zandvoort en Bloemendaal aan Zee.

In juni 2007 vond het wereldkampioenschap freestyle frisbee plaats op het strand van Bloemendaal aan Zee. Jaarlijks vind het op strand het festival Beachbop plaats.

[bewerk] TipsDeze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Bloemendaal aan Zee; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen