Brabanthallen 's- Hertogenbosch

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

De Brabanthallen 's-Hertogenbosch is een groot beurscomplex in de Nederlandse stad 's-Hertogenbosch, waar jaarlijks diverse beurzen, evenementen en concerten worden georganiseerd. De Brabanthallen 's-Hertogenbsoch zijn onderdeel van Libéma, een exploitant van beurshallen. Het zijn de op twee na grootste beurshallen van Nederland, alleen de RAI in Amsterdam en de Jaarbeurs in Utrecht zijn groter. Het complex ligt op de hoek van de Oude Engelenseweg en de Diezekade.

[bewerk] Gebruik

Het beurscomplex wordt onder andere gebruikt voor beurzen, automarkten, feesten, concerten en sportevenementen zoals de Indoor Brabant. Eind 2006 vinden er ondere concerten van James Last en Iron Maiden plaats, maar ook het bekende Disney on Ice. In 1996 is de Tour de France hier ook van start gegaan.

[bewerk] Ligging

De Brabanthallen 's-Hertogenbosch zijn gelegen in het westelijke deel van 's-Hertogenbosch en bevinden zich op loopafstand van station 's-Hertogenbosch. Het beurscomplex heeft zo'n vierduizend parkeerplaatsen en is vanaf de A59 makkelijk bereikbaar.

[bewerk] Geschiedenis

Vroeger werden er in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch wekelijkse vee- en paardenmarkten gehouden. Vanwege het gevaar van epidemieën zijn dat soort markten afgeschaft.

In 2004 is het beurscomplex vernieuwd, waarbij de totale oppervlakte na die vernieuwing 44.000 vierkante meter bedraagt.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Brabanthallen; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen