Buren

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Buren is een gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente telt 25.644 inwoners en heeft een oppervlakte van 142,93 km² (waarvan 8,27 km² water).

De gemeente is gelegen in het zuidwestelijke deel van de provincie Gelderland, in de streek de Nederbetuwe, vlak ten noorden van de stad Tiel. Het gelijknamige vestingstadje Buren is een bezienswaardig stadje, waaronder de Sint-Lambertuskerk, en heeft historische banden met het Huis van Oranje.

[bewerk] Gemeentehuis

Het gemeentehuis van Buren, in de volksmond het gemeentepaleis genoemd, is gevestigd aan de De Wetering 1 te Maurik. Het pand, ontworpen door de het architectenbureau Alberts & Van Huut, heeft ruime afmetingen. Alberts & Van Huut ontwerpen volgens de ideeën van het organische bouwen. De architecten werden vooral bekend door hun ontwerpen voor de NMB-bank in Amsterdam Zuidoost, panden aan de A12 bij Bunnik en het kantoor van de Gasunie in Groningen. Het gemeentehuis van Buren staat er enigzins verloren bij, te midden van weilanden. De kosten van dit gemeentepaleis waren € 15.882.000. Rond dit pand is een park aangelegd, volgens de burgemeester (K.C. Tammes) `voor de Burense bevolking`. De kosten van dit park waren ruim € 2.000.000.

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Buren; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Buren"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen