Dag van de Architectuur

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Sinds 1986 is het doel van de Dag van de Architectuur, het onder de aandacht brengen van architectuur bij een zo groot mogelijk publiek.

Verspreid over het land vinden vele architectuurevenementen plaats, zoals boot-, fiets- en wandeltochten langs bijzondere bouwkunst. Daarnaast zijn er activiteiten voor kinderen, lezingen, rondleidingen en tentoonstellingen.

Coördinator van de Dag van de Architectuur is de Stichting Dag van de Architectuur.

[bewerk] Data

Meestal op en rond het weekeinde van 1 juli. Vanaf medio juni is de folder van de Dag van de Architectuur te verkrijgen bij lokale architectuurcentra, bibliotheken, gemeentelijke instellingen en de VVV. Hierin wordt het jaarthema uitgelegd en in de folder staat ook een overzicht van alle activiteiten in het land.

[bewerk] 2006

Het thema van de Dag van 2006 was, 'Verboden Terrein'. De start van de Dag van de Architectuur was op vrijdag 23 juni in Hilversum, waar excursies werden verzorgd naar onder andere het Mediapark.

[bewerk] 2007

In 2007 werd de dag gehouden in het weekend van 23 en 24 juni en trok deze dag 175.000 bezoekers. Het thema was 'Tijdelijk Verblijf'. Minister Plasterk opende de Dag van de Architectuur op 22 juni in Rotterdam.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Dag van de Architectuur; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen