Dance Valley

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
Dance Valley is een jaarlijks dancefeest in de openlucht van het recreatiegebied Spaarnwoude tussen Amsterdam en Haarlem, georganiseerd door UDC.

Dance Valley werd voor het eerst gehouden in de zomer van 1995, toen het al direct 8000 deelnemers trok. Grootste attractie, ook in volgende jaren, was de dj Carl Cox. Toch zijn het in volgende jaren de Nederlandse namen die als publiekstrekker optreden in Spaarnwoude: Marcello en Dimitri in 1998, Junkie XL in 2000, Armin van Buuren en Tiƫsto in 2002.

Het festival is sterk afhankelijk van het weer, hoewel de bezoekers zich vaak kunnen aanpassen aan de slechte weersomstandigheden. Vanaf 1999, toen dance nationaal en internationaal groot werd, schoten de aantallen festivalgangers omhoog. Van 40.000 in 1999 via 55.000 in 2000 tot 90.000 in 2001.

In dit jaar ontstonden er grote problemen rond het slot van het festival. De schaars gekleede bezoekers waren niet berekend op de kou en de regen van dat jaar. Een aantal raakte onderkoeld, velen wilden weg. De bussen konden niet tijdig het terrein bereiken, en het publiek probeerde vervolgens lopend het terrein te verlaten. Er traden verschijnselen op van massahysterie en tientallen bezoekers raakten in het ziekenhuis.

Na deze rampdag gingen stemmen op, om geen vergunning meer af te geven voor Dance Valley. Toch is het feest doorgegaan, in 2002 en daarna. Er werd door de overheid een publiekslimiet ingesteld van 40.000, en tal van voorwaarden werden aangescherpt.

Afbeelding:500px-Dance_Valley1.jpg

'Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Dance Valley; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen