De Bilt

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
ligging van De Bilt
ligging van De Bilt

Inhoud

[bewerk] Algemene Informatie

De Bilt is een gemeente en een dorp in het midden van de Nederlandse provincie Utrecht. De gemeente heeft ongeveer 42.000 inwoners en beslaat een oppervlakte van circa 67 kmĀ². Het dorp De Bilt telt 10.465 inwoners. De volgende plaatsen horen ook bij de gemeente: Bilthoven, Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk, Westbroek. Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut is al sinds 1897 gevestigd ten zuiden van de plaats De Bilt. Een andere belangrijke werkgever in de gemeente is het RIVM. Een deel van de gemeente (De Bilt en Bilthoven) is onderdeel van de agglomeratie Utrecht. De huidige gemeente De Bilt is op 1 januari 2001 ontstaan uit een samenvoeging van de gemeente De Bilt (De Bilt en Bilthoven) en de voormalige gemeente Maartensdijk (Maartensdijk, Westbroek, Hollandsche Rading en Groenekan).

[bewerk] Overnachten

De Bilt heeft niet veel hotels. Hotel de Biltsche Hoek behoort tot de van der Valk-keten.

[bewerk] Dagje Uit

Door de ligging van de Bilt in het bosrijke gebied van de Utrechtse Heuvelrug is het uitermate geschikt voor wandel- en fietstochten. Ook zijn er regelmatig evenementen, hiervoor kan men het beste de website van de gemeente bekijken.

- Gemeente de Bilt

[bewerk] Avondje Uit

In de Bilt vindt u naast een bioscoop ook een theater met regelmatig vernieuwende voorstellingen.

[bewerk] Vervoer

De Bilt heeft twee spoorwegstations. Station Bilthoven aan de spoorlijn Utrecht-Amersfoort en station Hollandsche Rading aan de spoorlijn Utrecht-Hilversum. De snelwegen A28 en A27 lopen ook langs of door de gemeente.

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Zeist; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/De_Bilt"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen