De Waerdse Tempel, Heerhugowaard

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

De Waerdse Tempel is een groot poppodium en uitgaanscentrum in Heerhugowaard (Noord-Holland). Na een ontwikkelingstijd van zeven jaar, werd de Waerdse tempel geopend op 20 januari 2006 met een concert van BZN. De eerste internationale topact die de Waerdse Tempel wist te boeken was Jethro Tull.

Met een zaalcapaciteit van ongeveer 2500 bezoekers plaatst de Waerdse Tempel zich als tweede op de lijst van grootste popzalen in Nederland, na de Heineken Music Hall. Er wordt gestreefd naar een brede programmering, maar door de aanwezigheid van een kleine zaal voor 350 bezoekers is er ook mogelijkheid om de diepte in te gaan.

De Waerdse Tempel is een multifunctioneel gebouw met twee zalen en een restaurant voor 150 personen gelegen tussen Alkmaar en Heerhugowaard aan een meer met een kunstmatig aangelegd strand. Het gebouw heeft een omvang bereikt die groter is dan die van Bob's Saloon in Uitgeest en is daarmee de grootste uitgaansmogelijkheid van de provincie Noord-Holland.

Het gebouw is ontworpen door Schulze en Van Dijk.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel De Waerdse Tempel; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen