Drimmelen

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Inhoud

[bewerk] Algemene informatie

Drimmelen is een plaats en gemeente in de provincie Noord-Brabant. De gemeente telt 26.613 inwoners (1 juni 2007, bron: CBS). Op 1 januari 2006 telde het gelijknamige dorp 621 inwoners. Drimmelen ligt vlakbij Geertruidenberg en Made en de rivier Amer. Dichtstbijzijnde grote plaatsen zijn Oosterhout en Breda. De gemeente heeft een totale oppervlakte van 119,20 km², waarvan 22,60 km² water. Drimmelen heeft een haven en een jachthaven voor pleziervaartuigen.

De gemeente Drimmelen ontstond in 1997 door samenvoeging van een aantal kleinere gemeenten (zie Made) en kreeg de huidige naam nog recenter. Het gemeentehuis bevindt zich nog steeds in Made.

[bewerk] Dagje uit

Rondvaart

Zeilen

[bewerk] Bezienswaardigheden

Een van de bezienswaardigheden in Drimmelen is het Biesbosch Bezoekerscentrum Drimmelen van Staatsbosbeheer bij de Bergsche Maas. Hier is veel informatie beschikbaar over het leven in het Nationaal Park De Biesbosch, dat bestaat uit de Brabantse Biesbosch en de Hollandse Biesbosch.


[bewerk] Evenementen

Vlaggetjesdag Drimmelen (tussen half mei en begin juni)

[bewerk] vervoer

Drimmelen is bereikbaar via de A59 via de afslag Wagenberg/Terheijden, Made/Oosterhout-West of Geertruidenberg/Raamsdonksveer.


[bewerk] Openbaar vervoer

Verzorgd door Veolia Transport Nederland.

Buslijn 224 : Oosterhout – Den Hout – Made - Drimmelen


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Drimmelen; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Drimmelen"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen