Durban

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
Durban in de avond
Durban in de avond

Durban is een Zuid-Afrikaanse stad in de gemeente eThekwini, provincie KwaZoeloe-Natal. De gemeentenaam is tevens de Zoeloenaam voor Durban. Er wonen ruim drie miljoen mensen met verschillende culturen in de grootstedelijke gemeente, waaronder een grote Indiase gemeenschap.

Durban is een geliefde vakantiebestemming met een aantrekkelijk strand, maar het is ook de drukste haven van Zuid-Afrika en heeft een belangrijke industriƫle sector. De haven is een van de grootste natuurlijke havens in de wereld.

Het Durban International Airport voorziet luchtvervoer voor de stad. Er zijn plannen om de locatie van de luchthaven te verplaatsen naar La Mercy, een plaats ten noorden van het stedelijk gebied, niet ver van Gateway, een van de grootste winkelcentra op het Zuidelijk halfrond.

De lange, aaneengesloten rij van hotels langs de kustlijn staat ook bekend als Durbans Golden Mile.

Durban was in 2001 de plaats van de controversiƫle VN-conferentie tegen racisme.

[bewerk] Interessante plaatsen

  • Roma Revolving Restaurant, vergelijkbaar met de Londense Post Office Tower (hoewel op kleinere schaal), is een vooraanstaand gebouw, en - zoals de naam al suggereert - een draaiend, cirkelvormig restaurant dat een panorama van 360 graden biedt over de stad.
  • De haven, City Hall, Durban Horse Race Course, Berea, Umhlanga Rocks


Klik hier om terug te gaan

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Durban; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Durban"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen