Echt-Susteren

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Echt-Susteren is een gemeente in Limburg. De gemeente telt 32.333 inwoners en heeft een oppervlakte van 103,47 km² (waarvan 1,16 km² water).

Inhoud

[bewerk] Algemene informatie

De gemeente is in 2003 ontstaan als gevolg van een fusie tussen de voormalige zelfstandige gemeenten Echt en Susteren.

Uitzendgemachtigde is de Lokale omroep Echt-Susteren, in de volksmond beter bekend als de LOES. Loes zorgt 24 uur per dag voor horizontale radiouitzendingen. Zij is een duurzaam samenwerkingsverband aangegaan met de eerdere vergunninghouder TVEcht.

Officiele Kernen Echt-Susteren telt 9 officiële kernen steden, dorpen en gehuchten. De plaatsnaamborden zijn overal tweetalig; in het Nederlands en in het plaatselijke Limburgs. Deze Limburgse namen zijn gekozen door de inwoners van de plaatsen en kunnen afwijken van de Veldeke-spelling.

Woonkernen:

Echt

Susteren

Pey

Nieuwstadt

Koningsbosch

Sint Joost

Roosteren

Mariahoop

Dieteren

[bewerk] Overnachtingen

U kunt aangenaam verblijven in Echt-Susteren. Hotels, bungalows, trekkershutten, campings en bed & breakfasts maken een verblijf in de groene taille tot zeer aangenaam.

[bewerk] Dagje Uit

Voor een dagje uit zijn verschillende suggesties genoemd bij het onderdeel Kunst en Cultuur en Sport en Recreatie.

[bewerk] Avondje Uit

De gemeente Echt-Susteren kent vele gastvrije horecagelegenheden waar het goed uitgaan is. Naast een veelheid aan (bruine) cafés en trendy bars heeft de gemeente 2 discotheken. Bovendien kunt u in Echt de servicebioscoop bezoeken.

[bewerk] Bedrijfsuitje

Bedrijfsuitje in Limburg

[bewerk] Fun Shopping

Voor koopavonden, koopzondagen en weekmarkten kunt u kijken op:

Echt-Susteren

[bewerk] Kunst en Cultuur

Naast de fraaie natuur zijn er meer plekjes een bezoek waard. De verschillende musea, recreatieparken en karakteristieke woonkernen hebben veel te bieden. De gemeente telt monumentale kerken, kastelen, molens, typische Maasdalhoeves en schitterende dorpsgezichten.


De gemeente Echt-Susteren heeft een nieuw museum: M/V Museum van de Vrouw. Het museum verteld de geschiedenis van de vrouw in Limburg vanaf circa 1850: in gezin, werk en samenleving. Naast de vaste tentoonstelling, presenteert M/V Museum van de Vrouw voortdurend bijzondere thematentoonstellingen over bepaalde punten van het leven en werken van vrouwen.

Heerweg 40, Echt

Telefoon: 0475 – 55 00 95

E-mail: info@MuseumvandeVrouw.nl

Internet: www.MuseumvandeVrouw.nl

Openingstijden

Dinsdag 10.00 - 17.00

Woensdag 10.00 - 17.00

Donderdag 10.00 - 17.00

Zondagmiddag 13.00 - 17.00

Entreeprijzen

Volwassenen € 3,--

Tot 18 jaar € 2,--

Groepen op afspraak.

[bewerk] Sport en Recreatie

Echt-Susteren is een groene gemeente met een groot buitengebied. In dit mooie buitengebied zijn verschillende recreatieve voorzieningen zoals: - Wandelpaden

- Fietspaden

- Ruiterpaden en picknickplaatsen

De afgelopen jaren zijn er een aantal recreatieve voorzieningen in Echt-Susteren gekomen. In het ontspanningscomplex De Bandert vindt u een overdekt recreatiezwembad en een sporthal. Verder zijn in dit gebouw accommodaties voor het beoefenen van: - Voetbal

-Tennis

- Atletiek

Ook is er een apart terrein voor hondendressuur en is er een indoor-kartbaan van ex-formule 1 coureur Jos Verstappen. Daarnaast kunt u in de gemeente terecht voor diverse indoor en outdoor survival- of spelactiviteiten.

Voor meer informatie kunt u kijken op: Echt-Susteren


Recreatie

- Binnen Echt-Susteren ligt recreatiepark Landgoed Hommelheide. Landgoed Hommelheide is onderdeel van moederorganisatie Europarcs. Landgoed Hommelheide heeft een recreatiemeer (ook wel bekend onder de naam 'de bagger') en een groot aantal vakantiewoningen.

[bewerk] Vervoer

Met het openbaar vervoer naar Echt-Susteren? Klik op onderstaande link. (Ook de uitgaanscentra zijn prima met het openbaar vervoer te bereiken.)

Dienstregeling Echt-Susteren

[bewerk] Fiets en Autoverhuur

Er is geen autoverhuurbedrijf in Susteren. Fietsverhuur is wel mogelijk in susteren via www.debeezerd.nl


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Echt-Susteren; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen