Ecuador

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
Standbeeld Maria in Quito
Standbeeld Maria in Quito
Quito "by night"
Quito "by night"
Vulkaan
Vulkaan

De republiek Ecuador is een land in het noordwesten van Zuid-Amerika. Het land grenst in het noorden aan Colombia, in het oosten en zuiden aan Peru, en in het westen aan de Stille Oceaan. Het land is genoemd naar de evenaar, die het land doorsnijdt. De hoofdstad van Ecuador is Quito, de grootste stad van het land is Guayaquil.

[bewerk] Geografie

De lengte van de landgrenzen is 2010 kilometer. De kustlijn meet 2237 kilometer. De Chimborazo in de Andes meet 6310 meter, en is het hoogste punt van het land. Het land heeft een totale oppervlakte van 283.561 km². Daarvan bestaat 258.608 km² uit land en 24.953 km² uit water Het land wordt in vier zones verdeeld: de kust, de Andes, het Amazonebekken en de Galápagoseilanden.


Kustgebied

De kust bestaat uit vruchtbare grond die voor landbouw wordt gebruikt. Het gebied bevindt zich slechts enkele meters boven de zeespiegel en bijgevolg zijn de temperaturen er hoog (tot 40 °C). In dit gebied ligt de grootste stad van het land: Guayaquil. De grootste in de Grote Oceaan uitmondende rivier van Zuid-Amerika, de Guayas, heeft hier haar monding.


Ecuadoraanse Andes

Sinds 1999 is de vulkaan de Tungurahua weer actief. Regelmatig werpt hij rook en as tot 3 kilometer de lucht in. De Andes loopt door het midden van het land van noord naar zuid. In het hooggebergte liggen de hoofdstad Quito en de derde stad Cuenca, op een hoogte van 2500 meter. Het klimaat is daar mild. In het gebergte liggen ook enkele vulkanen die een hoogte van 5000 tot 6000 meter bereiken. Een aantal daarvan is nog actief.


Amazoneregenwoud

Het Amazoneregenwoud ligt in het oosten van het land. Het klimaat is er tropisch: warm en vochtig. De vele rivieren in dit gebied zijn allemaal vertakkingen van de Amazone.


Galapagoseilanden

De Galapagoseilanden worden als vierde zone van Ecuador beschouwd. Op deze eilanden hebben zich een unieke flora en fauna ontwikkeld.


Steden

De hoofdstad is Quito. De grootste stad van het land is Guayaquil. Enkele andere steden zijn:

[bewerk] Natuur

Kust Ecuador
Kust Ecuador

[bewerk] Bezienswaardigheden


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Ecuador; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Ecuador"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen