Efteling

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
Pretpark de Efteling
Pretpark de Efteling

Inhoud

Algemene informatie

De Efteling, een van de meest toonaangevende en populairste pretparken van de Benelux. Tevens een van de oudste themaparken van de wereld. De Efteling staat bekend om haar bijzondere sfeer en karakteristieke architectuur in de bosrijke omgeving. Het imposante Efteling Theater presenteert magische shows en musicals. Elk Efteling-seizoen biedt zijn eigen sfeer. Genieten van de bloemenpracht in de lente, de zwoele zomeravonden in de zomer, de prachtige herfsttinten in het najaar en de nostalgische Winter Efteling. Na een dagje heerlijk overnachten in een hotel, zo kunt u nog even heerlijk genieten van de omgeving.


Overnachtingen

Wilt u meerdere dagen van het park gebruik maken of gewoon lekker voor het gemak in de buurt blijven overnachten? Dat kan! De Efteling heeft natuurlijk haar eigen hotel maar er zijn ook genoeg mogelijkheden in de omgeving.


- Hotels

- Bungalowparken

- Pensions

- Campings

- Groepsaccommodaties

Wilt u graag eens een paar dagen met je gezin tussenuit? Waan je dan in de sprookjeswereld van de Efteling! Na een dag vol activiteiten kom je weer tot rust in een prachtig Efteling hotel.

Klikt u op: Efteling Hotel

Avondje uit

Na een spetterende dag in de Efteling wilt u zich vast een avondje vermaken. In Kaatsheuvel bevinden zich verschillende gezellige restaurants, (eet)cafés en leuke bars. Genoeg om een fijne avond te hebben dus. Heeft u liever een nog ruimere keus? Reis dan af naar een van de omliggende grote steden. Breda, Tilburg en 's-Hertogenbosch zijn eenvoudig en snel te bereiken.


- Cafés

- Restaurants


Kunst& cultuur

Hoewel de Efteling natuurlijk zelf barst van kunst en cultuur is er ook in de omgeving voldoende te doen. Verschillende evenementen worden er georganiseerd in Kaatsheuvel. Kaatsheuvel heeft ook een theater waar verschillende voorstellingen en dergelijke plaatsvinden.

- Musea

- Galeries

- Evenementen en Projecten


Sport& recreatie

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is ruim 3.500 hectare groot en ligt tussen Tilburg, Waalwijk en 's-Hertogenbosch . Een uitstekende plek om te recreëren dus. De omgeving van de Efteling heeft veel te bieden zo ook op gebied van sport en recreatie. Skaten, zwemmen, paardrijden en watersporten behoort tot de mogelijkheden. Bekijk ons spetterende overzicht!


- Recreatiegebieden

- Wandel& fietsroutes

- Parken

- Sport

- Health&beauty

- Spel


Vervoer

De Efteling is vanuit alle richtingen goed bereikbaar. Het staat goed aangeven en de route verloopt over goed begaanbare wegen. Mocht u niet in het bezit zijn van een auto het openbaar vervoer biedt ook uitkomst. Vanaf de treinstations 's-Hertogenbosch en Tilburg zijn er busverbindingen naar de Efteling.


- Auto (routeplanner)

- OV (NS)

- Verhuur

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Efteling; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Efteling"
Persoonlijke instellingen