Elastiek Muziek (muziek- en straattheaterfestival)

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Inhoud

[bewerk] Wat is Elastiek Muziek?

Elastiek Muziek is een jaarlijks, vierdaags muziek- en straattheaterfestival tijdens Pinksteren. Het begint altijd vrijdagavond en duurt tot en met de maandag daarna (Tweede Pinksterdag). Het festival werd voor het eerst gehouden in 1985 en vindt plaats op het Vrijthof in het dorp Hilvarenbeek.

[bewerk] De naam

De naam 'Elastiek' heeft te maken met de rekbaarheid van het programma, alle soorten muziek komen langs, zoals folk, funk, salsa en soul, maar ook rock en metal is geen probleem. Ook worden er goede mogelijkheden geboden voor minder bekende bands en regionaal talent om hun muziek te laten horen. Elastiek geniet grote bekendheid in Noord-Brabant, maar ook in grote delen van het land. Tegenwoordig worden er 5 podia gebouwd in tegenstelling tot de tent waarmee het begon in 1985. Op 'Elastiek' hebben tot nu toe 700 bands gestaan en er helpen in totaal 1000 vrijwilligers mee. Behalve muziek is er ook een markt op Eerste en Tweede Pinksterdag met wederom een breed aanbod aan producten uit allerlei landen.

[bewerk] Entree

Bijzonder is dat het entree voor "Elastiek " gratis is. De inkomsten worden gehaald uit drankomzet, de pachtprijs van de marktplaatsen en de giften van de sponsors. Bovendien draait Elastiek volledig op vrijwilligers.

[bewerk] Bands

Programma 2007 (25 mei - 26 mei - 27 mei - 28 mei)

[bewerk] Vrijdag

One Inch Men, Postman, Lange FRans en Baas B, Kraak en Smaak

[bewerk] Zaterdag

Ilse de Lange, Luie Hond, BZB, Les Truttes

[bewerk] Zondag

Levellers, Paul Schafer Gypsy band en de Tilburg Bigband, Gerard van Maasakkers, Boris, VanVelzen, Bjorn Berge, Krezip, Zita Swoon, Wickeda, Amsterdam Klezmer Band, Paris Dandies, Zani Diabate, The Barnstompers, Jack Dynamite Construction, Alfredo Krijtlijn & de Grasmaaiers, Ernst Jansz, Marike Jager, J.W.Roy, Ruud Hermans, Femke, B.J.Baartmans, Alex Roeka, Signe Tollefsen

[bewerk] Maandag

Van Dik Hout, Grey, Gare du Nord, Darker, Johan, Babylon Circus, Bogus Brothers, Sjako!, Oost West, Reboot your Soul, Mardi Grass BB


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Elastiek Muziek; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen