Fez

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Fez of Fès is de op twee na grootste stad van Marokko, na Casablanca en Rabat, met een bevolking van ongeveer 950.000 personen. De stad ligt in de gelijknamige prefectuur Fès, in de regio Fès-Boulemane.

Het is een van de "vier koningsteden", samen met Marrakesh, Meknes en Rabat.

Als één van de vier koningssteden is het een onderdeel in de meeste rondreizen door Marokko. Het goed bewaarde oude centrum dat nu als UNESCO Werelderfgoed nog meer aandacht aan behoud en restauratie zal krijgen trekt bezoekers, maar ook de aantrekkingskracht van diverse oude ambachten zoals de tapijtindustrie. Berberse tapijten, aardewerk, van Tagines tot de mozaïeken en de oude leerindustrie en het grote aantal moskeeen trekt bezoekers.

[bewerk] Verkeer en vervoer

Hoewel het oude centrum geheel autovrij is, is Fez goed te bereiken. Vanaf de Atlantische kust (Rabat) en Meknes is er de Rabat Fez Expressway of A2, welke vervolgens via Rabat ook Casablanca verbindt. Richting het Westen is er de N6 naar Oujda of Noordwest naar Ajdir en Nador via de N2. Naar het Zuiden lopen twee nationale routes naar Beni Mellal en verder of Rachida. Voor een aantal van deze routes wordt gewerkt aan een (tol)-snelweg of zijn hier plannen voor. Fez ligt vrij centraal in het spoornet met rechtstreekse verbindingen (of met één overstap) met Casablanca via Meknes en Rabat en Oujda in het Oosten via Taourirt. En ook Tanger is rechtstreeks te bereiken. Bij de stad ligt ook het vliegveld Saiss Airport met nationale vluchten en internationale lijn- en vooral charterdiensten.


Klik hier om terug te gaan

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Fez; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Fez"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen