Fifth Avenue

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Fifth Avenue is een chique winkelstraat en een van de beroemde straten van New York. Het is de duurste winkelstraat van de wereld met een prijs van ruim 11.000 euro per vierkante meter per jaar. Onder meer bevinden zich daar de kledingzaken Saks, Bendel, Fendi, Versace en Gucci en de juweliers Cartier, Tiffany en Bulgari. Ook bevindt zich daar de Empire State Building, Metropolitan Museum of Art en de door wolkenkrabbers omsloten St. Patrick's Cathedral. Het gebied rond Central Park stond vroeger bekend als Millionaire's Row, aangezien de rijksten van New York daar hun huizen bouwden. De straat wordt vaak gebruikt voor parades en optochten.

[bewerk] Route

Fifth Avenue strekt zich van het noorden van Washington Square Park door Greenwich Village, Midtown, Upper East Side, Spanish Harlem, Harlem, en in the Bronx.

[bewerk] Bezienswaardigheden

Er bevinden zich veel bekende gebouwen en plaatsen langs Fifth Avenue in Midtown en the Upper East Side. Aan het begin van Fifth Avenue, in het Washington Square Park, staat een marmeren boog voor George Washington. In Midtown bevinden zich het Empire State Building, de New York Public Library, het Rockefeller Center, en de St. Patrick's Cathedral. Het gedeelte van Fifth Avenue vanaf de 80th Streets tot de 90th Streets heeft genoeg musea om de bijnaam Museum Mile te dragen. Onder andere bevinden zich daar het Solomon R. Guggenheim Museum en het Metropolitan Museum of Art. Tussen 60th Street en 34th Street is Fifth Avenue een populair winkel gebied, met verschillende luxe winkels, het meeste opmerkelijk is F.A.O. Schwarz op 58th Street.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Fifth Avenue (New York); het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.


Klik hier om terug te gaan

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen