Fortaleza

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
Fortaleza
Fortaleza

Fortaleza is de hoofdstad van de deelstaat Ceará in het noordoosten van Brazilië. De stad bevindt zich aan de kust van de Atlantische Oceaan. De stad herbergt een bevolking van meer dan 2,5 miljoen. De stad is in 1649 opgericht als Fort Schoonenborch door de Nederlandse WIC. Nadat de Portugezen het veroverden werd het hernoemd tot Forte de Nossa Senhora da Assunção.

Tot het begin van 19de eeuw bleef Fortaleza klein, maar met de export van katoen naar Groot-Brittannië en koffiebonen naar Frankrijk groeide het uit tot een bruisende stad met Europese sfeer.

Tussen 1943/45 Fortaleza heeft een grote rol speelde in de Tweede Wereldoorlog als operationeel basis en vertrekhaven van de Rubbersoldaten voor de rubberveldslag, omdat hier het hoofdkantoor van SEMTA was gevestigd.

Deze bloeiende tijd die Fortaleza in grote economische impuls heeft gekend, is te dank de aanwezigheid van de Amerikanen


Klik hier om terug te gaan

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Fortaleza; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Fortaleza"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen