Göteborgs botaniska trädgård

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
orchideeën
orchideeën

Göteborgs botaniska trädgård is de botanische tuin van Göteborg. Het is de grootste botanische tuin in Zweden en een van de belangrijkste tuinen in Europa. De botanische tuin is opgericht en ontworpen in opdracht van de gemeenteraad van Göteborg in de jaren 10 van de twintigste eeuw met een extra nadruk op tuinbouw en met een breed veld van werkzaamheid in de Zweedse gemeenschap.

Er worden hier 16.000 verschillende plantensoorten gekweekt. De rotstuin is vermaard en heeft drie sterren gekregen van de Guide Michelin. Andere bijzondere delen van de tuin zijn de rododendron-vallei, de kruidentuin en de Japanse open plek in het bos.

De broeikassen bestaan uit elf publiek-toegankelijke afdelingen met een oppervlakte van circa 2000 m². Ongeveer 4000 verschillende exotische planten kunnen daar worden bezichtigd, waaronder zo’n 1500 orchideeën, planten die groeien in tufsteenformaties en de Toromiro, een boom van Paaseiland, die in het wild is uitgestorven.

De botanische tuin is aangesloten bij Botanic Gardens Conservation International, een non-profitorganisatie die botanische tuinen samen wil brengen in een wereldwijd samenwerkend netwerk om te komen tot het behoud van de biodiversiteit van planten.


Klik hier om terug te gaan

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Göteborgs botaniska trädgård; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen