Gaia Park

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
Gaia Park
Gaia Park

Met een Limburgse boerenerf als uitvalsbasis, kun je in GaiaPark ook een Wereldreis maken. Die voert naar het oosten van Europa, met wolven en oerossen, naar de toendra van Siberië naar de regenwouden van Amazonia en Congo. En tenslotte naar de savannes van Namibia, waar je naast de wilde honden en jachtluipaarden zeker ook de koddige stokstaartjes niet mag missen.

GaiaPark Kerkrade is het eerste dierenpark dat volledig in de 21e eeuw ontworpen 鮠gebouwd is. Een moderne dierentuin dus, waar de dieren in ruime, natuurlijke verblijven leven. GaiaPark Kerkrade is bovendien het eerste dierenpark met 驮 centraal thema: de Gaia-gedachte. De naam van het park verwijst dan ook naar Gaia, de Griekse godin van de aarde, het ?moeder aarde symbool? uit de oudheid. Maar ?Gaia? staat ook voor een nieuwe kijk op de aarde als een levende planeet. GaiaPark is dus een spannend, modern themapark.

GaiaPark maakt de oneindige samenhang zichtbaar tussen alle elementen die op aarde aanwezig zijn. Zoogdieren, vissen, vogels, insecten, planten, bacteri뮬 maar ook de levenloze natuur zoals water, lucht en bodem zijn met elkaar verbonden en afhankelijk van elkaar. In dit complexe verband heeft ook de mens een plaats. Maar wat is onze afhankelijkheid van en onze invloed op deze samenhang?

Hoewel het Gaia-concept vrij ingewikkeld klinkt, zal GaiaPark juist voor kinderen een geweldige attractie zijn! Binnen GaiaPark staan ?beleven? en ?ervaren? namelijk centraal. Het park is opgedeeld in verschillende leefgebieden, waar ruim 80 diersoorten in een natuurlijke omgeving leven. In combinatie met interessante informatie die overal door het park te vinden is en spannende opdrachten in de diverse speurtochten, levert een bezoek aan GaiaPark een unieke ervaring op!

Al meteen in het eerste jaar dat GaiaPark open is werden er diverse dieren geboren. Inmiddels zijn er talloze geboortes geweest: tientallen doodshoofdapen, een dwergnijlpaard, diverse Bochara herten, wolapen, capucijnapen en zelfs een gorilla! Het dierenbestand is zelfs al zodanig uitgebreid dat er vanuit GaiaPark inmiddels ook de eerste dieren naar andere dierentuinen verhuisd zijn.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Gaia_Park"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen