Galway

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Galway is een stad aan de westkust van Ierland, en de hoofdstad van het graafschap Galway. De meest waarschijnlijke verklaring voor de naam van de stad is dat deze genoemd is naar de rivier de Corrib die door de stad stroomt. In het Iers is de naam voor de rivier 'Gaillimh', wat 'stenig' betekent. Galway is met meer dan 72.000 inwoners naar Ierse begrippen een grote stad.

[bewerk] Toerisme

Galway is ook voor de Ieren zelf een echt toeristencentrum. De stad ligt aan de rand van een van de mooiste gebieden in Ierland, Connemara. Omdat in dat gebied maar relatief weinig accommodaties zijn gebruiken veel toeristen de stad als uitvalsbasis. Direct ten noorden van de stad, als onderdeel van het stroomgebied van de rivier, ligt Lough Corrib. De stad is ook zelf populair als bestemming. Mede vanwege de aanwezigheid van de universiteit heeft de stad talrijke pubs, met zoals gebruikelijk in Ierland, een zeer levendig muziekleven. Daarnaast is de stad als regio-centrum ruim voorzien met winkels. Bezienswaardigheden in de stad zijn onder meer de Spanish Arch, een overblijfsel van de middeleeuwse omwalling, en het City Museum. De wijk Salthill, aan de Baai van Galway ademt de sfeer van een badplaats. In de wijk Claddagh werd tot in het begin van de twintigste eeuw nog Iers gesproken. In de stad is ook een theater, waar Ierstalig drame wordt gespeeld. Vanuit Galway is ook het ruige gebied in het graafschap Clare de Burren met de Cliffs of Moher zeer goed bereikbaar. Ieder jaar in juli vindt het Galway Arts Festival plaats, een internationaal festijn met honderden deelnemers uit de hele wereld.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Galway (stad); het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.


Klik hier om terug te gaan

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Galway"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen