Gdańsk

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
Motlawa Rivier
Motlawa Rivier

Gdańsk is de hoofdstad van Pommeren en een voormalige Hanzestad in Polen. Gdańsk is gelegen aan de Oostzee, op de plaats waar de westelijke arm van de Wisła (Weichsel) de Bocht van Gdańsk bereikt. De stad heeft 450 000 inwoners en vormt samen met de badplaats Sopot en de havenstad Gdynia de zogenaamde Driestad (Trójmiasto), een agglomeratie met ruim 1 miljoen inwoners. De stad is tevens het centrum van de regionale Kasjoebische cultuur.

[bewerk] Toerisme

Vooral rondom Ulica Długa en Długi Targ bevinden zich veel gebouwen uit de Hanzeperiode. Tussen Sopot en Gdansk Nowy Port is een zandstrand van ongeveer 6 kilometer lengte. Er zijn veel wandel- en fietspaden in dit strandgebied. Verder heeft Gdańsk zoals veel Poolse steden een uitgebreid uitgaansleven, met veel disco's. Vanuit Gdańsk is de badplaats Sopot dag en nacht makkelijk per trein bereikbaar. Daar bevinden zich veel cafés, terrasjes en ander vermaak.

[bewerk] Verkeer en vervoer

De stad heeft meerdere spoorwegstations, waarvan Gdańsk Główny de belangrijkste, en er rijden trams. De spoorwegen bieden onder andere rechtstreekse verbindingen met steden als Warschau, Berlijn en Poznań, maar ook met de Russische exclave Kaliningrad. De Europese weg E77 naar Warschau loopt door de stad. Vanuit de haven kan naar verschillende overzeese bestemmingen worden gevaren. Er is een vliegveld even ten westen van de stad: Luchthaven Gdańsk Lech Wałęsa.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Gdańsk; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.


Klik hier om terug te gaan

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen