Gemeente Montferland

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Montferland is een gemeente in de Achterhoek en de Liemers, in de Nederlandse provincie Gelderland.

De gemeente is op 1 januari 2005 ontstaan door een gemeentelijke herindeling uit de opgeheven gemeenten Bergh en Didam ( Actueel werkt met momenteel aan een nieuw centrumplan Didam ) .

Het deel van de voormalige gemeente Bergh behoort volgens algemene aanname grotendeels tot de Achterhoek, het deel van de voormalige gemeente Didam tot de Liemers. Aan de zuidzijde van de gemeente ligt de landsgrens met Duitsland.

Montferland heeft een oppervlakte van ca. 110 kmĀ² en telt (per 1 januari 2007, bron: CBS) 35.166 inwoners en maakt deel uit van de Stadsregio Arnhem-Nijmegen.

Ondernemen in Montferland ? De regio is trimodaal bereikbaar ( weg, trein, water ) en een ideale vestigingsplek voor logistieke bedrijven.


Inhoud

[bewerk] Dagje uit

dagje uit in montferland ? Op Montferland in beeld vind je mooie foto's van Montferland.

[bewerk] De Duitse grens

Bepalend voor Montferland is de ligging tegen de Duitse grens. Aan de overzijde van de grens is de Duitse gemeente Emmerich am Rhein met een prachtige Rijnpromenade (Duits: Emmerich) (met onder andere het kerkdorp Elten) gelegen. Hier vind je ook de prachtige eltenberg .

[bewerk] Stroombroek (Braamtse Gat)

Stroombroek, in de volksmond ook wel het Braamtse Gat genoemd, is een voormalige zandwinningplaats gelegen bij het dorp Braamt, gelegen tussen 's-Heerenberg en Doetinchem. Het meer dat na de zandwinning ontstond, trekt veel bezoekers uit de hele Achterhoek en de Duitse grensstreek.

[bewerk] Montferland toerisme

Op Montferland vind je toeristische informatie over deze parel van het gelderslandschap. Bezoek de uitkijktoren Hulzenberg in natuurmonument Bergherbos. Cultuur & historie vind je in Kasteelstad 's Heerenberg en Ontdek Zeddam 1 van de mooie dorpjes in deze regio met de oudste molen van Nederland en prachtige glooiende landschappen.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Montferland; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen