Gennep

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Gennep is een stad en gemeente in Limburg. De gemeente telt 16.865 inwoners en heeft een oppervlakte van 58,37 km² (waarvan 1,60 km² water).

De stad Gennep ligt op de samenloop van de rivieren de Maas en de Niers.

Inhoud

[bewerk] Algemene Informatie

De gemeente beslaat zo’n 5.040 hectare en kenmerkt zich door een landelijk karakter, het afwisselende landschap en de cultuurhistorie.

Dorpen en kernen

[bewerk] Overnachtingen

Hotel de Kroon

Het hotel telt 12 kamers, allemaal voorzien van een luxe ingerichte badkamer met ligbad en/of douche. De kamers zijn voorzien van telefoon, televisie en internetaansluiting. Het hotel ligt op 20 min van airport Niederrhein, een uur van airport Dusseldorf en anderhalf uur van Schiphol. Gennep ligt op 20 km zuidelijk van Nijmegen. In restaurant het Kroontje kunt u a la carte dineren, ook is er de mogelijk een drie gangen pensionmenu te bestellen. Ook beschikken we over een vergaderzaal met plaats voor ongeveer 25p. Tussen Nijmegen en Gennep is een prima busverbinding met om het half uur een bus met een halte (Genneper molen) 2 minuten lopen van het hotel. Overnacht u de avond voor uw vertrek in ons hotel dan gaat u heerlijk uitgerust op reis. Eventueel kunnen wij ook vervoer regelen van en naar het vliegveld Niederrhein. De ontbijtzaal is de ruimte waar ’s morgens het ontbijtbuffet klaarstaat. Hier kunt u na een heerlijke nacht nieuwe energie opdoen om er weer de hele dag tegenaan te kunnen. Het ontbijt is een service die bij de hotelkamers hoort.

 • Hotel de Kroon

Markt 11

6591 BZ Gennep


 • Camping de Bloksberg

Stiemensweg 185-187

6591MD Gennep


[bewerk] Dagje Uit

 • Oudste huis van Gennep met pinakelgevel uit circa 1525
 • Sint-Martinustoren uit 1869 en bijbehorend kerkhof
 • Gemeentehuis van het architectenbureau Alberts & Van Huut uit 1994
 • Mozaïekplein op het Ellen Hoffmannplein
 • 17de eeuws Stadhuis van Gennep met Keramiekmuseum
 • Nederlands-hervormde kerk uit 1663.
 • Museum Het Petershuis, in laat-gotische bouwstijl
 • Sint-Martinuskerk en museum Kijk-je kerk-kunst
 • Middeleeuwse stadsmuur en stadspark
 • Loc 941640, een Locomotief uit 1923, een monument ter herinnering aan het Duits Lijntje
 • Winkelcentra Clarenshof en Duivenakker
 • Natuurlijke omgeving van de Maaskemp met de ruïne van het Genneperhuis
 • Voormalige, joodse begraafplaats aan de Davidlaan
 • Villa Aurora aan de Heijenseweg
 • Bergmolen De Reus uit 1848

[bewerk] Avondje Uit

Er zijn verschillende cafe's in Gennep:

't Carillon Café Poolcafé

Niersstraat 8

Café de Dragonder

Spoorstraat 105

Café de Mouter

Heijenseweg 2-4

Café de Typhoon

Markt 8

de Witte Olifant Café Bar

Zandstraat 78

Take One Swingcafé

Brugstraat 16

[bewerk] Bedrijfsuitje

Bedrijfsuitje in Limburg

[bewerk] Fun Shopping

[bewerk] Kunst en Cultuur

 • De Gemeentevlag:

Beschrijving: de broeking geel, de vlucht rood en een schuinkruis van afwisselende kleuren, waarvan de armen 1/5 van de hoogte van de vlag is en tussen de armen een droogscheerdersschaar van afwisselende kleuren, de punten naar de onderkant van de vlag gericht en waarbij het schuinkruis zijn middelpunt heeft op de scheiding van broeking en vlucht, zijnde op 1/3 van de lengte van de vlag, gerekend van de broeking. Herziening van de gemeentevlag was nodig nadat de gemeente Ottersum en het dorp Heijen door gemeente Bergen aan Gennep was afgestaan. De gemeentegrens kwam nu in plaats van ten noorden ten zuiden van het dorp Heijen te liggen.

 • De historische stadskern oefent aantrekkingskracht uit op de bezoekers van de gemeente. Onder andere het monumentale stadhuis, de middeleeuwse stadsmuur, het pas gerestaureerde streekmuseum, de historische hervormde kerk en het kasteel in Heijen zijn de moeite waard. Vermeldenswaardig is het Ellen Hoffmannplein en de gebouwen die aan dit prachtige plein liggen.
 • Wie houdt van tuinen, tuinieren en de natuur, wordt in eens verliefd op 'de Rhulenhof': Tuinen, die gebaseerd zijn op verschillende tuinculturen uit heden en verleden. Ieder seizoen heeft zijn eigen charme in 'de Rhulenhof' en op het terras aan het water, met een vers kopje koffie, is het altijd goed te doen.

[bewerk] Sport en Recreatie

 • In de bosrijke omgeving is een groot aanbod aan recreatievoorzieningen, zoals verhuurbungalows bij Center Parcs (Heijderbos) of camping “Bos en Heide’’. In de oude kern van Gennep is een nieuw winkelcentrum tot stand gekomen.
 • Gennep is een gemeente die uitermate geschikt is voor fietsers en wandelaars. U kunt het mooie landschap beleven op de manier door u er per fiets of te voet in te begeven.

U kunt ook kiezen voor een andere kennismaking met het gebied vanaf de rivier De Maas via fietspendelboot 'de drie provinciën'. Dan zal u duidelijk worden waarom deze rivier bij vele toeristen veel aanzien geniet. De boot onderhoudt in het toeristenseizoen een verbinding tussen de plaatsen Boxmeer, Gennep, Cuijk, Mook en Grave. De opstapplaats voor een reis per boot ligt in Gennep aan het einde van de Veerstraat. Als u van het fietsknooppuntensysteem gebruik maakt, treft u tussen de knooppunten 27 en 25 verwijzingen aan naar deze plek.

 • In de gemeente Gennep zijn vele sportverenigingen actief.

Atletiekvereniging RAV de Komeet

Basketballvereniging Cougars Gennep

Dameskorfbalvereniging SPES Milsbeek

Kanovereniging De Niers

Schietsportvereniging Gennep

Tennisvereniging Gennep

Volleybalvereniging Flamingo's 56

Taekwon-do vereniging Ma-Ryuk

 • De gemeente Gennep heeft verschillende sportaccommodaties:

Voetbal, Korfbal en tennisvelden. Ook is er een zwembad en zijn er accommodaties voor de paardensport. Sportzaal Pica Mare is de belangrijkste in Gennep. Hier hebben verschillende binnensportverenigingen hun thuishonk.

[bewerk] Vervoer

Tussen Gennep en Boxmeer rijden 2 verschillende buslijnen van Arriva.

Met de auto zijn er verschillende routes te volgen. Vanuit Arnhem is het de A12, N 325 Nijmegen, de A 15, A 73, A 77 en daarna afslaan naar de N271.

Vanuit Eindhoven pakt u de A67, dan de A73, de A77 en de N271.

[bewerk] Fiets en Autoverhuur

In Gennep zijn helaas geen fiets en/of autoverhuur bedrijven.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Gennep; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Gennep"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen