Goffertpark, Nijmegen

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Het Goffertpark is een park in in de Nederlandse stad Nijmegen. Het park is vernoemd naar een boerderij, de Goffertboerderij, die nog steeds aan de rand van het park aan de Goffertweg staat. De aanleg van het park was een werkverschaffingsproject en begon in 1935. Het was crisistijd en er heerste grote werkloosheid. Omdat het een werkverschaffingsproject was, mochten er geen machines gebruikt worden en moest al het werk met de hand worden gedaan. Het park was vlak voor de Tweede Wereldoorlog, in 1939, gereed. Het Goffertpark heeft een oppervlakte van 83 hectare.

De naam Goffert is waarschijnlijk een bijnaam van een van de voormalige bewoners van de Goffertboerderij: de man was nogal grof gebouwd.

Het park heeft een grote speelweide die gebruikt wordt bij evenementen zoals circussen, popconcerten en muziekfestivals. Verder is er een kinderboerderij, rosarium, openluchttheater, een bos en zijn er verschillende vijvers. Aan de rand van het Goffertpark ligt een openluchtzwembad: het Goffertbad. Naast het Goffertbad en tegenover de Goffertboerderij staat de scholengemeenschap Canisius College locatie De Goffert. Ook het NEC-stadion, De Goffert, ligt in dit park.


'Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Goffertpark Nijmegen; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.'

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen