Goiânia

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Goiânia is de hoofdstad van de staat Goiás, een van de 26 staten van Brazilië.

Goiânia ligt in de regio centraal-west van Brazilië.

Ongeveer 30% van de stad Goiânia, hoofdstad van Goiás, is groen, met bossen, lanen en parken. Een van de grootste parken is het Bosque dos Buritis met een gebied van 140.000 km2 met veel 'buriti' palmbomen, die gele vruchten dragen.

Goiânia staat bekend als de 'lentehoofdstad' en werd gepland als een moderne stad, vanuit het centrum naar buiten groeiend. In de beginjaren werd dit plan goed gevolgd, maar door de snelle groei werden de plannen niet naar de letter gevolgd, met uitzondering van de groengebieden.

In het Bosque dos Buritis staat het Monument voor de Wereldvrede, ontworpen door Siron Franco. In dit monument staat een 7 meter hoog ampul met glazen wanden en de aarde van meer dan 50 landen ter wereld. Ieder jaar wordt, op de wereldmilieudag, aarde uit een nieuw land bijgestort.

Een andere attractie is de Chico Mendes Botanische tuin, waar o.a. bromelia's, orchideeën, fruitbomen en een meer te vinden zijn.

[bewerk] Bezienswaardigheden

  • Museu Memorial de Cerrado
  • Bosque dos Buritis
  • Planetário
  • Parque Infantil Mutirama
  • Lago das Rosas
  • Teatro Martim Cerere

[bewerk] Economie

De economie wordt vooral gevormd door textiel en handel.


Klik hier om terug te gaan

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Goiânia; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen