Golf Centrum Rotterdam

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Golf Centrum Rotterdam is een golfbaan achter het Franciscus Ziekenhuis in Rotterdam. De baan werd in 1987 door John Scholte opgezet als eenvoudige driving range.

Twintig jaren later zijn er 80 verlichte afslagplaatsen, verdeeld over twee verdiepingen. Buiten zijn negen par-3 holes en enkele oefenholes.

Opvallend aan het Golf Centrum zijn de bijzondere bomen, die de eigenaar John Scholte verzamelt. John Scholte was zelf amateur kampioen van Nederland. Hij bleef lid van de Rotterdamsche Golf Club toen die in 1981 verhuisde van Kralingen naar Broekpolder in Vlaardingen.

[bewerk] Golfpark Rotterdam

Golfclub Kralingen is de enige golffaciliteit binnen de stadsgrenzen van Rotterdam. Omdat deze baan slechts 9 holes heeft, vond Scholte het tijd dat daar iets aan gedaan werd. In het nieuw aan te leggen recreatiepark Spaanse Polder komt een 18-holes golfbaan, met een driving range en wat oefenholes. Er komt ook een haventje aan de Schie. Bij het nieuwe clubhuis komen o.a. tennis- en squashbanen.'Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Golf Centrum Rotterdam; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen