Griendtsveenpark

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
Griendtsveenpark
Griendtsveenpark

Het Griendtsveenpark ligt op de grens tussen Erica en Schoonebeek in het Amsterdamscheveld in Drenthe. Het park is een initiatief van een groep enthousiaste vrijwilligers. De oppervlakte is 12.000m2.In samenwerking met Buurt en Belangenvereniging ?de Peel? en met ondersteuning van diverse instanties en bedrijven. Met een groot hart voor de natuur is dit prachtig parkje opgezet met allerlei dieren.

Zo zijn er schapen, kippen,herten, konijnen, pony?s, ganzen, pauwen,kalkoenen, lama's en nog vele andere dieren. Er is bewust gekozen voor een opzet waarbij contact tussen mens en dier centraal staat,met de dieren als uitgangspunt.

Het geeft de bezoekers, vooral de kinderen, de mogelijkheid om in alle rust van de dieren te genieten. Kinderen kunnen er urenlang genieten. Voor de ouders en ouderen onder ons zijn er diverse zitmogelijkheden. Er is tevens een speeltuintje voor de kleine kinderen, een speeltuin en een kabelbaan voor oudere kinderen . U merkt het, een mooie oplossing om de hedendaagse drukke tijd even te ontvluchten.

De toegang tot het park is geheel gratis, natuurlijk zijn alle donaties welkom.Het park is iedere dag geopend van 's ochtends vroeg tot in de avonduren.Helaas zijn honden niet toegestaan in het park.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen