Groningen (stad)

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Inhoud

[bewerk] Algemene informatie

Groningen, De culturele hoofdstad van het Noorden en de provinciehoofdstad van Groningen. De sfeervolle binnenstad met prachtige gebouwen, gezellige restaurants en cafés, veel leuke winkels en een museum. Groningen staat bekend als studentenstad met de op een na oudste universiteit van Nederland. Vele studenten wonen in Groningen waardoor de stad een bruisend uitgaansleven heeft. De stad heeft 181.000 inwoners waarvan ruim 40.000 studenten die studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen.

[bewerk] Overnachtingen

Overnachten in Groningen? In de stad zijn er voldoende accomodaties waar u de nacht kunt doorbrengen. Hieronder kunt u kiezen uit een van de mogelijkheden om een weekendje of langer te verblijven in deze stad.

- Hotels
- Bed & Breakfast
- Campings

[bewerk] Dagje Uit

“Dagje Oet in Grunnen” Groningen biedt u verschillende mogelijkheden aan. In de stad zelf is er voldoende te doen om uw dag te vullen maar ook in de buurt zijn er genoeg activiteiten voor een plezierig dagje uit.

- Martinitoren
- Speelcentrum Apekooi
- Haren

[bewerk] Avondje Uit

Een gezellige avond doorbrengen is in Groningen geen probleem, in het stadscentrum zijn vele cafés, restaurants en terrasjes te vinden. Gaat u liever naar de bioscoop of het theater? Ook deze activiteiten behoren tot de mogelijkheden in deze stad.

- Restaurants
- Cafe’s
- Bioscopen
- Theaters
- Dancings / Discotheken
- theateragenda in groningen

[bewerk] Funshopping

Groningen is de ideale stad in het noorden van ons land om te gaan shoppen. Unieke modezaken zijn aan de Zwanestraat en de Waagstraat te vinden en voor de bekende warenhuizen, speciaalzaken, boetieken en woonstylewinkels zijn te vinden aan De Herestraat. Door het compacte winkelcentrum zijn de winkels waarna u op zoek bent gemakkelijk te vinden.

- Koopzondagen
- Markten

[bewerk] Kunst en Cultuur

Groningen beschikt over veel monumenten. Wanneer je kijkt naar het aantal monumenten staat Groningen op de 7e plaats van de nederlandse steden. Ook worden er in de stad regelmatig grote evenementen georganiseerd en zijn er mooie musea te bezoeken.

- Monumenten
- Evenementen
- Musea & Galeries

[bewerk] Sport & Recreatie

Dat Groningen een sportieve stad is blijkt tevens doordat Groningen is benoemd tot “De beste fietsstad van de wereld” Ook zijn er vele sportverenigingen te vinden in de stad en natuurlijk hebben de studentenverenigingen ook hun sportieve kanten.

- Wandelroutes
- Parken

[bewerk] Vervoer

Groningen is goed bereikbaar. De stad beschikt over ruim voldoende parkeerplaatsen en -garage’s waar u uw auto kunt parkeren tijdens een bezoek aan een van de bezienswaardigheden. Met het openbaar vervoer is de stad gemakkelijk te bereiken. Met de trein is Groningen ook goed bereikbaar. Treinen naar Schiphol, Den Haag, Leeuwarden en Amersfoort vertrekken regelmatig

- NS
- Arriva

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen