Haaren

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Inhoud

[bewerk] Algemene informatie

Haaren in 1866
Haaren in 1866

Haaren is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, tussen 's-Hertogenbosch en Tilburg. De gemeente telt 13.791 inwoners (1 juni 2007, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 60,72 kmĀ².


Grootseminarie In Haaren was vroeger een grootseminarie gevestigd, waar onder anderen Peerke Donders tot priester werd opgeleid. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was dit een interneringskamp annex gevangenis. Hier werden burgemeesters en andere vooraanstaande burgers gegijzeld. Daarnaast werden hier geheimagenten gevangen gehouden die waren gearresteerd in het kader van het Englandspiel, onder wie marconist Huub Lauwers.

[bewerk] Overnachtingen

Recreatiepark

[bewerk] Vervoer

Alle kernen van de gemeente Haaren, behalve Esch liggen aan de rijksweg N65. Daardoor is Haaren uitstekend bereikbaar. Esch en de buurtschap Hal liggen tegen de rijksweg A2 aan. Esch is te bereiken via afslag Boxtel-Noord, terwijl buurtschap Hal bereikbaar is via de Boxtelseweg, de secundaire weg langs de A2 van Boxtel naar Vught.

[bewerk] Bus

Gemeente Haaren (Helvoirt en Esch) heeft sinds 1938 geen treinstation meer. In de gemeente rijden er wel een aantal streek- en buurtbussen van de BBA.

De lijnen:

  • Lijn 139 (Vught - Udenhout, via Helvoirt en Biezenmortel)
  • Lijn 140 ('s-Hertogenbosch - Tilburg, via Helvoirt en Haaren)
  • Lijn 205 (Dongen - Oisterwijk, via Biezenmortel)
  • Lijn 239 ('s-Hertogenbosch - Udenhout, via Helvoirt en Biezenmortel)
  • Lijn 203 ('s-Hertogenbosch - Liempde, via Esch)


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Haaren; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Haaren"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen