Horssen

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Horssen is een dorp in de gemeente Druten, in de Nederlandse provincie Gelderland. Vanaf 1 januari 1984 hoort het bij Druten in het Land van Maas en Waal. Het heeft ongeveer 1550 inwoners (1 januari 2005).

Het dorp telt drie kerkgebouwen, waarvan er nog twee als kerk in gebruik zijn. Er is een voetbal- en een tennisclub. De voetbalclub heet Olympia. Er is een basisschool en aardig wat nieuwbouw plus een mooie kwekerij.

[bewerk] Bezienswaardigheden

Het arboretum “Het Gogh” kan een aantal dagen per jaar worden bezocht. Het is een halve hectare groot en bevat veel houtige gewassen.

“De Kleine Heerlijkheid” is een wijngaard, zorgboerderij en escargotskwekerij in Horssen. De wijngaard is in 1996 aangeplant. Vanaf 1998 is er een dagbesteding op de zorgboerderij voor verstandelijk gehandicapten. De escargotsteelt is in 1999 gestart, en tegenwoordig worden er huizen op de kraaienpoel gebouwd.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Horssen; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Horssen"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen