IJssculpturen festival

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

[bewerk] Wat is een ijssculpturenfestival?

Een ijssculpturenfestival is een festival waarbij een compleet sneeuw- en ijssculpturenpark naar een specifiek thema wordt gebouwd. Het eerste ijssculpturenfestival in Nederland vond plaats in Eindhoven in 2003, waar het ook in 2006 plaats zal vinden van 9 december tot en met 4 februari 2007. De tent waarin het festival wordt gehouden heeft een oppervlakte van ca. 1350 m² (kan variëren) en binnen heerst een temperatuur van -8 C°.

Ca. 150 ton ijs en 300 ton sneeuw worden door een team van professionele internationale sneeuw- en ijskunstenaars verwerkt tot metershoge sculpturen.De verlichting is speciaal afgestemd om een optimaal resultaat te verkrijgen met een minimale temperatuurs invloed. Ongeveer 70% bestaat dit jaar (2006/2007)in eindhoven uit ledverlichting een gedeelte uit gasontlading (movingheads en hqi-armaturen). Samen met de kunstenaars (carvers) zijn de lichtontwerper (Jasper Schimmel) en de leverancier (Rombouts Showequipment) verantwoordelijk voor het eindresultaat. Na het inhangen van het licht in het dak (3 dagen werk) komt het ijs de hal in. Daarna volgt een bouw/carv periode van ongeveer 2,5 week. In deze periode worden de ijssculpturen gemaakt. Direct daarna wordt het grondlicht aangebracht en volgt het uitlichten van de beelden (2 dagen werk)


'Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel IJssculpturen festival; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen