International Sand Sculpture Festival

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Het Scheveningen International Sand Sculpture Festival is een evenement dat sinds 1991 elk jaar op het strand van Scheveningen wordt gehouden. Hierbij moeten verschillende teams uit diverse landen een zandsculptuur bouwen. Dit gebeurt met speciaal rivierzand, dat nog relatief weinig erosie heeft ondergaan. Hierdoor hebben de zandkorrels een kubusvorm en zijn dan makkelijk stapelbaar.

[bewerk] De bouw

Eerst wordt een ontwerp gemaakt aan de hand van het thema. Vervolgens wordt er met behulp van houten mallen en zand er een ruwe opzet gemaakt van het ontwerp. Er wordt telkens zand en water aangestampt in de houten mal, zodat er op ten duur een stevig sculptuur staat. Daarna kunnen de zandkunstenaars aan de slag. Zij beginnen bovenaan met het aanbrengen van details, en halen telkens wanneer zij een niveau naar beneden gaan, een mal weg. Wanneer de kunstenaars onderaan zijn, is het sculptuur klaar.

[bewerk] 2006

In 2006 had het evenement het thema Mozart. 8 Teams probeerden een sculptuur te bouwen dat verband houdt met de beroemde componist Mozart. Op 5 mei werd de Gouden Trofee uitgereikt aan het team Mo'Money, omdat zij het mooiste zandsculptuur hadden gebouwd.

[bewerk] 2007

In 2007 heeft het evenement het thema Made in Holland. Er worden zeven sculpturen gebouwd door diverse teams die bestaan uit drie tot vijf teamleden. De bouw begint op 30 april 2007, en op 5 mei 2007 zullen de sculpturen gekeurd worden door een jury.


'Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel International Sand Sculpture Festival; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen