Jakarta

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
Mega Kuningan
Mega Kuningan

Jakarta (ook Djakarta) is de hoofdstad en regeringszetel van de Republiek Indonesië. Het ligt op de noordwestkust van het eiland Java. Het officiële inwonersaantal van Jakarta bedraagt ongeveer 8,9 miljoen. Het verstedelijkte gebied, waar Jakarta deel van uitmaakt heet Jabotabek en heeft ruim 23 miljoen inwoners. Jakarta is het politieke, economische en culturele centrum van Indonesië en de grootste metropool van Zuidoost-Azië. De stad heeft een lange geschiedenis, waarin ze onder verschillende namen bekend stond: Sunda Kelapa (397-1527), Jayakarta (1527-1619), Batavia (1619-1942) en Djakarta (1942-1972) en sinds 1972 de huidige naam. Sinds Indonesië in 1949 onafhankelijk werd, is Jakarta de hoofdstad van het land.

[bewerk] Bekende bouwwerken

  • Monas (Monumen Nasional)
  • Sunda Kelapa (oude koloniale stadscentrum)
  • Taman Impian Jaya Ancol
  • Taman Mini Indonesia Indah
  • Ragunan zoo
  • Duizendeilanden (Kepulauan Seribu)
  • Glodok (Chinese wijk)
  • Sea World (Dolfinarium)
  • Voormalig stadhuis van Batavia waar nu het Museum Sejarah Jakarta (Jakarta's Historisch Museum) in gevestigd is


Winkelcentra

Jakarta heeft een groot aantal overdekte winkelcentra. Deze centra zijn relatief duur en daardoor ontoegankelijk voor veel inwoners van Jakarta. Jakarta heeft ongeveer 100 overdekte winkelcentra en er worden op dit moment 70 a 100 nieuwe gebouwd. Veel van deze centra, strijden voor dezelfde markt. Hierdoor staan veel winkelcentra grotendeels leeg en de winkels die in die winkelcentra bestaan, moeten er regelmatig mee stoppen. Enkele populaire winkelcentra zijn: Pondok Indah Mall, Mal Taman Anggrek, Mangga Dua Mal, Plaza Indonesia, Mal Kelapa Gading, Megamall Pluit, Plaza Senayan, Plaza Semanggi, Mal Artha Gading, Entertainment X'nter, Cilandak Town Square en Senayan City.

[bewerk] Klimaat

Jakarta heeft een Tropisch klimaat met als klimaatclassificatie Am (Moessonklimaat). De gemiddelde totale neerslag per jaar is +/- 1800 mm.


Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Jakarta; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.


Klik hier om terug te gaan

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Jakarta"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen