Kos

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Kos is een Grieks eiland in de Egeïsche Zee, en maakt als derde grootste eiland deel uit van de Dodekanesos. Het ligt voor de Turkse kust, ten noordwesten van Rodos en ten zuidoosten van Samos. Er zijn goede veerverbindingen tussen Kos en andere Griekse eilanden. Het eiland is 40 km bij 8 km groot. Het kent zowel vruchtbare vlaktes als onvruchtbaar bergland. Aan de kust van Kos komen verschillende soorten zeeschildpadden voor, waaronder de beschermde Caretta caretta. Verder kan men overal op het eiland landschildpadden tegenkomen.

Enkele grotere plaatsen op het eiland zijn onder andere Kos-stad, Kefalos, Kardamena, Tigaki, Antimachia, Mastihari, Marmari en Pyli. Kleinere plaatsen zijn Zia, Zipari, Platani, Lagoudi en Asfendiou. In het Dikeosgebergte ligt het dorp Zia. Het eiland heeft een internationaal vliegveld waar vele lijn- en chartervluchten arriveren. Toerisme is een zeer belangrijke bron van inkomsten voor Kos.


[bewerk] Toerisme

Kos is een uitermate geschikte vakantiebestemming voor zowel jong en oud. De stranden van Kos-stad zijn in vergelijking met vele andere Griekse Eilanden uitstekend. Ook heeft Kos een bruisend uitgaansleven. De "Barstreet", een zijstraat aan de haven, is een drukke straat waar veel jonge toeristen de nachtelijke uren doorbrengen. De nationaliteiten van deze toeristen zijn voornamelijk Scandinavisch, Italiaans, Duits, Engels en het grootste deel Nederlands.


Klik hier om terug te gaan

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Kos; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Kos"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen