Leeuwarden

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
ligging van Leeuwarden
ligging van Leeuwarden

Inhoud

[bewerk] Algemene informatie

Leeuwarden (Ljouwert in het Fries) is de hoofdstad van de provincie Friesland. Een stad vol met herrinneringen uit het verleden. Paleizen en monumenten uit de tijd van de Nassau’s, De Oldenhove, de scheve toren die zichzelf al eeuwen staande weet te houden, en prachtige musea geven een goed beeld van het vroegere Leeuwarden. Ook is het de stad van Mata Hari, deze vrouw is geboren in Leeuwarden, en uitgegroeid tot een dansende diva. Mede is de stad bekend omdat hier het officiele startpunt van de elfstedentocht is.

Leuke uitjes in friesland zoekt en boekt u hier !

[bewerk] Overnachtingen

Overnachten in Leeuwarden is geen probleem. Verschillende accomodaties bieden u een plaats aan om te overnachten.

- Hotels
- Bed & Breakfast
- Campings

[bewerk] Dagje Uit

Een gezellige dag weg vanuit Leeuwarden!

- Koninklijke Luchtmacht Vliegbasis Leeuwarden
- Otterpark Leeuwarden
- Harlingen
- Grou
- Arrangementen

[bewerk] Avondje Uit

Bij een leuk dagje uit hoort natuurlijk een gezellige avond. Er zijn in Leeuwarden mogelijkheden genoeg! Veel restaurant’s, cafe’s en andere uitgaansgelegenheden zijn er in de stad te vinden.

- Restaurants
- Cafe’s
- Bioscopen
- Theaters
- Dancings / Discotheken


[bewerk] Funshopping

Gezellig winkelen in Leeuwarden. Het winkelcentrum van Leeuwarden leeft! Ruim 400 winkels van kleine kleding winkels tot aan grote warenhuizen zijn er in de binnenstad te vinden. Vele terrassen en cafe’s bieden de mogelijkheid om even lekker uit te rusten na een lange dag winkelen.

- Koopzondagen
- Markten

[bewerk] Kunst en Cultuur

Oude gebouwen en musea zijn er volop te vinden in Leeuwarden. Leeuwarden zelf is eigenlijk al een museum opzich. Veel kerken, torens en monumenten zijn er te bezichtigen en wanneer u door de oude straten loopt heeft u het gevoel dat u in het vroeger van Leeuwarden bent.

- Monumenten
- Evenementen
- Musea & Galeries


[bewerk] Sport & Recreatie

Sportieve mensen kunnen zich prima vermaken Leeuwarden. Mooie wandel- en fietsroutes zijn aangelegd in en rondom de stad en vele sportverenigingen zijn in de stad zelf gevestigd. Friesland is de provincie van de watersport. De Friese meren bieden Ook enkele beautycentra in de stad voor een dag heerlijk ontspannen.

- Wandel
- Fietsroutes
- Health en Beauty
- Dierentuin
- Skûtsje Silen
- Elfstedentocht

[bewerk] Evenementen

Leeuwarden! Trotse hoofdstad van Fryslân. Honderden monumenten, parels van musea, de leukste winkeltjes. Laat u eens inspireren door deze mooie stad. Voor een dag- of avondprogramma voor uw teamleden, personeel of collega's heeft u hier ruime keuze en suggesties voor een uitstekend event.Kijk voor tips op bedrijfsuitje Leeuwarden

[bewerk] Vervoer

Leeuwarden is goed te bereiken. Met de auto kunt u gemakkelijk vanaf de snelweg, vanuit meerdere richtingen, in de stad komen. Met het openbaar vervoer, is het ook goed te doen. Treinen vanuit meerdere stations komen aan op het station nabij de binnenstad. Vanuit hier gaan er ook bussen verschillende richtingen uit. Bestemmingen in de stad en omliggende dorpen zijn op deze manier ook prima te bereiken.

- NS
- Arriva


[bewerk] Fiets en autoverhuur

Komt u met het openbaar vervoer naar Leeuwarden en wilt u voor een weekendje een auto huren? In de stad zijn meerdere autoverhuurbedrijven gevestigd.

- Autoverhuur


Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen