Leidschendam-Voorburg

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Leidschendam-Voorburg is een gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De gemeente telt 72.888 inwoners (1 januari 2007, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 35,60 km² (waarvan 0,30 km² water). De gemeente Leidschendam-Voorburg maakt deel uit van het kaderwetgebied Haaglanden.

De gemeente is op 1 januari 2002 ontstaan door de fusie van de gemeenten Voorburg en Leidschendam, om een inlijving van deze randgemeenten bij de buurgemeente Den Haag te voorkomen (strategische fusie). Gelijktijdig werd een groot deel van het grondgebied van de gemeente Leidschendam geannexeerd door de gemeente Den Haag. Het ging hier om de in aanbouw zijnde woonwijk Leidschenveen en het bedrijventerrein Forepark. Tevens werd een strook grond tussen Rijksweg A4 en de Vliet (Vlietzone) door Den Haag geannexeerd. Aan deze annexatie was een felle strijd vooraf gegaan tussen Den Haag en zijn randgemeenten, zoals Rijswijk en Nootdorp, die uiteindelijk ook grond aan Den Haag dienden af te staan.

  • Meer informatie over rondvaarten over De Vliet rondom Leidschendam-Voorburg
  • Klikt u hier voor diverse groepsuitjes in de buurt van Leidschendam-Voorburg in de provincie Zuid-Holland
  • Klikt u hier voor leuke arrangementen in de regio Haaglanden

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Leidschendam-Voorburg; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen