Lent

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek

Lent is een deel van de Nederlandse gemeente Nijmegen. Het wordt van het centrum van de stad gescheiden door de rivier de Waal aan welks noordelijke oever het ligt. Van Lent uit is het 2 km naar het centrum van Nijmegen. Ook heeft Lent sinds juni 2002 een treinstation Station Nijmegen Lent om het nieuwe stadsdeel Nijmegen-Noord (Waalsprong) te gaan bedienen; dit station ligt op het Spoorlijn Arnhem - Nijmegen.

Het dorpsbeeld van Lent wordt sinds 1879 bepaald door de Neogotiek|neogotische kruiskerk van architect Gerard te Riele.

[bewerk] Uitbreiding

Lent speelt een belangrijke rol in de zogeheten Waalsprong. In het kader van deze stadsuitbreiding van Nijmegen staat voor de kern de status van 'stadseiland' in het vooruitzicht. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk zo'n 7000 woningen komen te staan op Lents grondgebied, naast diverse nieuwe voorzieningen.

Tevens is er een dijkteruglegging geprojecteerd, die afhankelijk van de gekozen optie met zich meebrengt dat een deel van de huidige oeverbebouwing (geheten "Veur-Lent") moet verdwijnen.

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Lent-Nijmegen; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Teruggeplaatst van "http://toerisme.nl/wiki/Lent"
Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen