Leonidas,Chocoladewinkelketen

Van Toerisme

Ga naar: navigatie, zoek
Leonidas is een Belgische keten die hoofdzakelijk chocolade en pralines verkoopt. Deze winkelketen bestaat op internationaal vlak. De keten verkoopt o.a. verse pralines, roomijs, confiserie, marsepein en decoratie. Als troef heeft Leonidas "de beroemde Belgische chocolade".

[bewerk] Geschiedenis en vestigingen

Voor de Tweede Wereldoorlog stichtte Léonidas Kestekides verschillende tearooms in Vlaanderen. Het eerste filiaal vond zijn oorsprong in Blankenberge, daarna vestigde Leonidas zich ook in Brussel en Gent. Nu zijn in heel België winkels te vinden; zelfs over de hele wereld, zie de foto van de Leonidaswinkel aan het Hanover Square, het hart van Downtown Manhattan, New York.

[bewerk] De naam Leonidas

De naam Leonidas is afkomstig van de oprichter van het bedrijf, Leonidas Kestekides. Toen Kestekides' neef Basile Kestekides het bedrijf van Leonidas overnam noemde hij het uit eerbetoon Leonidas[1]. Leonidas is tevens de naam van een Spartaans koning, vandaar ook het logo en het lettertype waarin het woord Leonidas over het algemeen wordt afgebeeld op de verpakking van de chocolademakerij.

Deze pagina is gebaseerd op het auteursrechtelijk beschermde Wikipedia-artikel Leonidas,Chocoladewinkelketen; het is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License.

Aspecten/acties
Persoonlijke instellingen